Teamontwikkeling & besluitvorming met Deep Democracy

Anna Kanneworff

Loopt het even of al langer niet zo lekker in je team? Heb je het gevoel dat zaken onuitgesproken blijven, dat de sfeer in het team niet optimaal is of dat medewerkers het ongemak uit de weg gaan? Dan is een training teamontwikkeling & besluitvorming met Deep Democracy iets voor jouw team!

Het gedachtegoed en de aanpak van Deep Democracy stimuleert dat alle meningen op tafel komen, juist als ze voor ongemak of spanning zorgen. 

Werken Online
Teamwork
Teambuilding

Door ieders stem te horen en het echte gesprek te voeren, komt de onderstroom in het team boven en kun je lastige gesprekken en besluiten toch voeren, zo dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, en zo dat ze gedragen worden door iedereen. Want, als verschillen er mogen zijn, ontstaat vaak vanzelf de verbinding. En komt het werkplezier en de betrokkenheid van de teamleden als vanzelf weer terug!

Met deze teamtraining van een dag of een halve dag leer je een andere kijk op groepsdynamiek en hoe je verschillen en spanning, ongemak uit de onderstroom in je team naar boven kunt halen en juist kunt benutten voor betere samenwerking.

Overal waar mensen met elkaar samenwerken, neemt ook de kans op complexiteit, verwarring en conflict toe. Toch zien we als mensen ´conflict´ vaak als iets wat we liever uit de weg gaan. In de visie van Deep Democracy is conflict en spanning juist een teken dat er iets positiefs te gebeuren staat, een mogelijkheid tot groei en verdieping. Door het echte gesprek te voeren, kan het team verwezenlijken wat er op dat moment nodig is.

De training wordt verzorgd door Anna Kanneworff, zelfstandig teamcoach en gecertificeerd Deep Democracy Facilitator, gespecialiseerd in vragen rond samenwerking, diversiteit en inclusie. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen, zowel nationaal als internationaal en werkt zowel voor de profit- als non-profit sector.

Het is ook mogelijk een 2-daagse gecertificeerde Level 1 training Deep Democracy met je hele team te volgen, op een van onze locaties aan zee.

Voedingsjungle

Michelle van Roost & Manon van Eijsden

Met bijna elke dag wel iets te vieren, op elke hoek van de straat een lekkere verleiding, en de ene ‘gezonde’ voedingshype na de andere, is ‘gewoon’ gezond eten soms best een uitdaging! In deze training geven we je inzicht in wat gezond voor je is én hoe jij dat kunt doen.

 

 

Voedingsdeskundige
Voedingsjungle
Wegwijs in de voedingsjungle

Wij bieden helderheid in de wirwar aan voedingsadviezen en geven je handelingsperspectief: wat zijn gezonde keuzes voor jou en hoe lukt het je om die vaker te kiezen? Bij alles wat we doen, volgen we de Richtlijnen goede voeding en de wetenschappelijke consensus, maar houden tegelijkertijd oog voor de praktische haalbaarheid. Want als het niet bij je past, dan heb je er niets aan. Wij kennen de ins- en outs van de Schijf van Vijf en dus ook de dilemma’s als je wil eten volgens de Schijf van Vijf. Samen gaan we op zoek naar tips en tricks, handige handvatten om morgen gezonder de dag door te komen, thuis, op het werk en onderweg.

Voedingsjungle is gericht op voeding van kinderen. Michelle van Roost (voedingsmiddelentechnoloog) en Manon van Eijsden (voedingskundige en epidemioloog) kennen de uitdagingen om gezonder te gaan eten. Kenmerkend aan de trainingen van Voedingsjungle zijn de concrete tips en inzichten die je als deelnemer direct kunt toepassen.

Mindfulness op de werkvloer.

Marie-Claire Helms

Hoe kan verbinding, creativiteit toenemen en verzuim op de werkvloer afnemen? Het ervaren van hoge werkdruk, prestatiedrang of problematieken thuis kan disbalans en stress opleveren. Investeren in de gezondheid en welzijn van het personeel is geen overbodige luxe. Mindfulness@theworkplace heeft een laagdrempelig, zakelijk en luchtig karakter. Daarnaast uit diverse onderzoeken effectief gebleken voor op de werkvloer.

Mind the gap
Persoonlijke ontwikkeling
Mindfulness trainer

Tijdens deze training in bewustwording stap je uit de automatische piloot. Ga je je aandacht focussen op bijv. zintuigen, gedachten, gevoelens of lichaam, waardoor je in het hier en nu komt. Je maakt connectie met je lichaam i.p.v. het hoofd. Je leert je anders verhouden tot je gedachten. Gaat er niet van weg maar zal met een vriendelijke houding naar het moeilijke toe bewegen. Je leert als het ware surfen op de golven van het leven.

De training wordt gegeven door Marie-Claire Helms. Zij is werkzaam geweest in het bedrijfsleven en heeft 10 jaar geleden de stap gemaakt naar docent en trainer. Zij geeft diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ze is gecertificeerd mindfulness trainer (cat 1) en geregistreerd bij de VMBN.

Mindfulness bij burn-out klachten

Marie-Claire Helms

Kan je al die ballen nauwelijks in de lucht houden? Ontbreekt het je aan energie? Heb je last van fysieke en/of psychische klachten en kan je zelfzorg ook een boost gebruiken? Dan is de Mindful2Work training iets voor jou. Een 6 weekse mindfulness training voor mensen met burn-out klachten of die herstellende zijn van een burn-out.

Burn-out klachten
Mindful2Work training
Psychische klachten

De oefeningen tijdens de training zijn afwisselend. Er wordt gewerkt met yin yoga, korte oefeningen in aandacht en bewust actief bewegen in de buitenlucht. Oefeningen die bijdragen om de balans terug te vinden en vitaler te worden. De training leert je om met een milde en vriendelijke manier om te gaan met stress en moeilijkheden. In plaats van op de automatische piloot, er vandaan willen gaan, er bewust voor kiezen om erbij te blijven zodat er ruimte ontstaat. Daarnaast is zelfzorg ook een belangrijk onderdeel van de training. 


De training wordt gegeven door Marie-Claire Helms. Zij is werkzaam geweest in het bedrijfsleven en heeft 10 jaar geleden de stap gemaakt naar docent en trainer. Zij geeft diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ze is gecertificeerd mindfulness trainer (cat 1) en geregistreerd bij de VMBN

Meer purpose en passie

Sander Spanenburg

Voel je soms een gebrek aan zingeving en passie in je (werkende) leven? Zou je hier meer van willen ervaren, zonder dat er grote veranderingen nodig zijn? Tijdens deze training leer je de processtappen toepassen die je direct helpen om je gevoel van zingeving en passie te verhogen. Via praktijkopdrachten leer je hoe je de concepten kan toepassen en creëer je direct meer intrinsieke motivatie voor jouzelf en je team.

Loopbaancoach
Intrinsieke motivatie
Zingeving en passie verhogen

Je raakt beter toegerust om je belangrijkste drijfveren en talenten te identificeren, te ontwikkelen en toe te passen in je werk en privéleven. Als teamleden ben je beter in staat om taken, projecten en de algemene samenwerking op elkaar af te stemmen en daarmee elkaars intrinsieke motivatie optimaal te benutten. Je leert dat zelfs kleine inzichten in- en toename van motivatoren een gunstig effect hebben op veerkracht, welzijn én bedrijfsresultaten. Deze training kan worden gegeven in een hele dag of een dagdeel.

Deze opleiding wordt gegeven door loopbaancoach en HR-adviseur Sander Spanenburg. Sander heeft een master in Management van verandering en heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van individuen bij het genereren van meer intrinsieke motivatie. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en trainen van medewerkers binnen een groot aantal (internationale) organisaties.

Getting Things Done

Workshop

Getting Things Done (verder: GTD) geeft je controle over je werk en leven en helpt je met volle aandacht dat te doen waar je op dit moment voor kiest.

Om te weten wat het belangrijkste is om te doen, heb je overzicht nodig over wat je kùnt doen. Daarnaast werk je pas geconcentreerd als je niet afgeleid wordt door alles wat aandacht vraagt, zoals e-mails, taken die je nog moet doen en ideeën die je hebt.

GTD is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Allen. Het is al meer dan 15 jaar een wereldwijde bestseller met meer dan 2,5 miljoen verkochte exemplaren. In meer dan 70 landen worden GTD-trainingen gegeven.

GTD-trainingen
Getting things done
Productiviteit en tijdsbesparing

Herken je dit?
Je bent goed in je werk, maar je komt om in rompslomp, drukte en details.
Je verliest het overzicht en je laat steeds vaker steken vallen.
Er komt meer en meer werk op je af. Je pakket aan taken en projecten wordt zo groot dat je twijfelt of je alles ooit gedaan krijgt.
Je kan je werk maar moeilijk loslaten als je thuis bent.

Veel mensen hollen en vliegen om hun werk af te krijgen en komen daardoor nooit toe aan de zaken die ze echt belangrijk vinden. Hun inbox is altijd vol met e-mails en taken en hun hoofd altijd vol met zorgen en problemen.

Waarom GTD?
GTD is praktisch en direct toepasbaar.
GTD heeft als startpunt waar jij nu bent en niet waar je zou moeten zijn.
GTD werkt voor alle kenniswerkers.
GTD bespaart tijd.
GTD toepassen verbetert de productiviteit en betrouwbaarheid van de hele organisatie.
GTD geeft je minder stress, meer productiviteit en tijdsbesparing.

 

Entrepreneurial thinking, denken als een ondernemer

Trainer: Esther Blom


Hoe doen ondernemers dat toch? Innoverende ideeën bedenken en deze ook nog succesvol ten uitvoer brengen? Tijdens deze 1 daagse training word je meegenomen in de denkwereld van de ondernemer. Verschillende toegankelijke methodes worden besproken en verschillende inspirerende voorbeelden passeren de revue.

Business kansen
Training ondernemerschap
Goed ondernemerschap

Aan de hand van de tijdens de training besproken methodes ga je ook zelf aan de slag. Zo werk je business kansen tijdens de training uit. Bij ondernemerschap denken de meeste mensen direct aan het starten van nieuwe bedrijven. Minstens zo relevant is deze training echter voor werknemers. Zo worden zij getraind in ondernemendheid. Met de aangereikte methodes kun je als deelnemer ook binnen bestaande organisaties kansen leren ontdekken. Samen met collega’s kan deze opgedane kennis toegepast worden op de dagelijkse werkzaamheden.

De training wordt gegeven door Esther Blom. Zij is jarenlang docent aan de TU Delft geweest. Hierdoor is ze ruim ervaren met het opleiden van en doceren van groepen van diverse samenstelling. In haar trainingen stelt ze dat, behalve winstmaximalisering, er evenredig aandacht moet zijn voor goed ondernemerschap. 

Creƫer een missie en een visie

Trainer: Alexander de Haan


Met een goede missie en visie geef je sturing en verheldering aan jouw bedrijf. Voor het management en voor je werknemers helpt dit in het maken van beslissingen, het opstellen van strategische plannen en het creëren van nieuwe oplossingen of kansen.

Bedrijfs stabiliteit
Alexander de Haan
Strategische plannen

Een missie en een visie zijn krachtige tools die verheldering, stabiliteit en samenhang geven aan een bedrijf. Ze helpen werknemers op alle niveaus met het maken van een goed actieplan voor hun werkzaamheden. Daarnaast is dit de leidraad voor iedereen in het bedrijf om te bepalen welke besluiten ze kunnen maken.


In deze training leer je hoe je een gerichte missie en visie opstelt voor je bedrijf. Hiermee geef je als management richting aan het bedrijf, maar je zorgt er tegelijk voor dat deze breed genoeg is zodat je werknemers ruimte krijgen hun eigen expertise in te zetten en te ontwikkelen.

Samenwerking en nieuwe impulsen in je team en je klas

Trainer: Suzan Valstar


Verbeter de samenwerking in jouw team door het spelen van twee ‘serieuze spellen’. Hiermee ervaar, observeer en bespreek je de verschillende aspecten van samenwerken. Gebaseerd op deze ervaringen en observaties analyseren we de samenwerking binnen het team voordat we deze terugbrengen naar het klaslokaal.

TeamUp
Team focus
Team samenwerking

Tijdens de training ga je aan de slag met vertrouwen: in jezelf, in anderen en in jouw educatieve taken. Ook kijk je naar het respecteren van elkaar in uiterlijk en emotie. Binnen jouw groep leer je ieders verschillende talenten en vaardigheden kennen zodat je een gezamenlijke taak goed kunt volbrengen.


Dit alles doe je aan de hand van de spellen: ‘TeamUp’ en ‘Play with Up Card’. Daarin leer je communicatie vaardigheden en hoe je een nuttig en praktisch gesprek met elkaar aangaat. Tenslotte leer je hoe je werk gedaan krijgt aan de hand van duidelijke taken, het monitoren van ieders werk, team focus en hoe je elkaar kunt stimuleren.

Duurzaam Ondernemen, business design vanuit een duurzaam perspectief

Trainer: Esther Blom


Duurzaam ondernemen: is het een trend, een kans of kunnen we er simpelweg niet meer onderuit? Er zijn vele verschillende beweegredenen om duurzame ondernemende initiatieven te ontplooien, zowel binnen het bedrijfsleven als bij NGO’s of de overheid.  

Tijdens deze activerende training wordt aan de hand van verschillende praktische modellen en veel inspirerende voorbeelden, het fenomeen duurzaam ondernemen onder de aandacht gebracht.

Met een groep collega’s wordt je uitgedaagd na te denken hoe, door het ontplooien van duurzame initiatieven, er niet alleen financiële waarde gecreëerd wordt, maar ook sociale en/of ecologische waarde. Met de uitkomsten kunnen niet voor de hand liggende samenwerkingsverbanden worden ontplooid, nieuwe markten worden benaderd en een positieve bijdrage worden geleverd aan de omgeving. De training inspireert, motiveert en mobiliseert! 

De training wordt gegeven door Esther Blom. Zij is expert op het gebied van duurzaam ondernemerschap en is als adviseur nauw betrokken bij ondernemingen welke duurzaamheid als één van hun kernwaarden hebben.

Ontdek jouw unieke talent (en dat van je collega's)

Trainers: Karen Kammeraat & Yvette van Dok


Wist je dat iedereen een uniek talent heeft? Wat ons betreft gaat dat niet over WAT je goed kan, maar HOE jij de dingen op jouw unieke manier aanpakt. Sommige mensen weten direct wat hun talent is. Voor de meeste mensen is het een eye-opener, juist omdat ze het zo normaal vinden dat ze hier goed in zijn.

Tijdens de training ontdek je wat jouw unieke talent is, dat benoemen we in een woord. Ook ontdek je wat jou nu nog tegenhoudt dit talent ten volle te gebruiken en te laten zien. Je bewust zijn van je eigen talent helpt je bij het doen van je werk op een manier die bij jou past. Je krijgt er focus en energie van. 

Het kennen van de talenten van je collega’s resulteert in betere samenwerking. Taken kunnen logischer verdeeld worden, je weet bij wie je met welke vragen terechtkunt, en hoe je je collega’s kunt helpen om tot hun recht te komen.

Deze training is mogelijk als halve dag en als hele dag. In een halve dag ontdek je je talent. Bij een hele dag komt maak je het plaatje compleet met een persoonlijk actieplan waarin je je talent volledig inzet voor een concreet resultaat op de werkvloer.

De training wordt gegeven door twee ervaren trainers, Yvette van Dok en Karen Kammeraat, die jarenlang ervaring hebben met het geven van deze training zowel in Nederland als in het buitenland. Doordat we werken met twee trainers kunnen we iedereen voldoende individuele aandacht schenken.